Naar boven

5 lichaamsvormen met bijpassende fashiontips

Door Steegenga Mode - 13 maart 2020 -

Appel, peer, omgekeerde driehoek, recht of zandloper, iedereen heeft een ander postuur. Weet je niet welk figuur je hebt of hoe je je het best kunt kleden? Dan raden wij je zeker aan om deze blog te lezen! Wij zullen per lichaamsvorm de do’s en dont’s vertellen zodat je je lichaam altijd optimaal kan laten zien.

Appel:

Voor het lichaamstype appel is het belangrijk om de aandacht te trekken naar de benen. Hierdoor breng je het bovenlichaam is verhouding met het onderlichaam. Dit kun je doen door broeken en rokken te dragen van leer of velvet. Een V-hals, blouse met overslag of een getailleerde blazer of top zorgt ervoor dat jouw lichaam wordt geaccentueerd en je zo jouw lichaam in evenwicht brengt.

Wat wij aanraden bij dit postuur is om geen nadruk te leggen op het bovenlichaam. Denk hierbij aan een hooggesloten top, sjaaltjes, grote kettingen of tops met prints & ruches. Vermijd ook borstzakken of grove revers.

 
Peer:

Bij het postuur van een peer wil je juist wel de aandacht naar het bovenlichaam trekken. Hoe kun je dit doen? Nou, doormiddel van schoudervullingen, bijvoorbeeld in een blazer of top. Andere tips voor dit lichaamstype zijn: wijd uitlopende rokken of broeken, hoge hakken of broeken en rokken in een donkere tint.

Wat je het beste kan vermijden bij deze lichaamsvorm zijn: oversized truien, skinny jeans, strakke rokken, broeken en rokken met een print of in een lichte kleur. Dit omdat dan de aandacht weer naar de benen wordt getrokken.

 
Omgekeerde driehoek:

Het lichaamstype omgekeerde driehoek heeft bredere schouders dan heupen. Om dit in verhouding te brengen kan het volgende worden gedragen: wijde rokken, v-hals, peplum tops, boyfriend jeans of broeken en rokken die laag op de heupen vallen.

Bij dit figuur is het beter om niet de aandacht op de schouders te leggen. Daarom raden wij af om off shoulder/strapless tops, pofmouwen, schoudervullingen en strakke jurken of rokken te dragen.

 
Recht:

Dit model heeft haar schouders heupen en taille op dezelfde breedte, waardoor er geen taille is. Wees gerust, deze kunnen we creëren doormiddel van: het accent te leggen op de taille, schoudervullingen, jurkjes met taille of door je mouwen op te stropen. Breng ook een vrouwelijke touch aan door in de kleding een leuke print toe te voegen.

De dont’s voor dit figuur zijn: Strakke jurkjes, verticale streepjes en de taille verstoppen.

 
Zandloper

De zandloper is het figuur dat je bij elk lichaam wilt creëren, omdat dit lichaamstype in evenwicht is. Om dit model er nog beter uit te laten komen kun je het volgende doen, benadruk je taille doormiddel van: een getailleerde blazer, kokerrok, wikkeljurk zodat de boven- en onderkant in balans zijn.

Vermijd wel te sexy kleding, korte rokjes, diepe decolletés of grove breisels. Ook is het beter om niet te stoppen op het breedste punt.

 
 


Hopelijk hebben wij jou doormiddel van deze blog geholpen met het juist kleden voor jouw figuur. Weet je nou niet helemaal zeker welk figuur je hebt? Kom dan gerust langs bij ons in de winkel en dan helpen onze stylistes jou.