5 tips om je jeans mooi te houden

Door Steegenga Mode - 05 november 2020 -
 
 
 
Don't do it 

De meest gemaakte fout ooit is je jeans in de wasmachine gooien. Dit moet je absoluut niet (te vaak) doen. Te vaak wassen zorgt namelijk dat de kleur vervaagt en de pasvorm op den duur ook niet meer geweldig is.

 
Geen wasmiddel gebruiken 

Wanneer je er toch voor kiest om je broek in de was te gooien is het verstandig om de broek binnenstebuiten te doen en de wasmachine op een zo laag mogelijke temperatuur te zetten. Een andere tip is om azijn te gebruiken in plaats van wasmiddel. De reden om wasmiddel te vervangen door azijn is dat de kleur van je jeans zo veel beter behouden wordt dan met het gebruik van wasmiddel.

Onder nul 

Doe je broek niet in de wasmachine, maar gooi jouw jeans een nacht in de vriezer! Wanneer je je jeans in de vriezer legt worden er namelijk net zo veel bacteriën gedood als in de wasmachine. Houd er wel rekening mee dat je de jeans in een plastic zak of kussensloop doet. Het is namelijk een beetje onsmakelijk om je broek tussen je bevroren eten te stoppen. Wanneer je de broek de volgende dag uit de vriezer haalt kan je hem het beste rustig ontdooien. Zo zorg je ervoor dat de vezels van de broek niet gaan breken.


 
Vermijd de droger 

Wanneer je de broek in de droger legt zal die sneller beschadigen en ook zijn kleur verliezen. Kies er daarom voor om je jeans op te hangen of op een droogrek te laten drogen. Zo beschadigt die niet en blijft de kleur ook langer mooi.

 
 
 
Stomen 

Breng je broek af en toe naar de stomerij of hang hem in de badkamer na een douchebeurt. Het af en toe stomen van je broek zorgt er namelijk voor dat je jeans weer lekker gaat ruiken.

We hopen dat je op deze manier veel langer met je broeken kan! Ben je benieuwd naar alle mooie broeken die wij aanbieden?

Bekijk alle herenbroeken Hier
Bekijk alle damesbroeken Hier