Herenmode trends bij Steegenga Mode

Door Steegenga Mode - 11 april 2022 -
Herenmode trends bij Steegenga Mode

Welkom bij Steegenga Mode, bij ons vind je de nieuwste collecties van heel veel heren merken. Denk aan PME Legend, Vanguard, G-Star Raw, Lyle & Scott en nog veel meer! Deze merken brengen allemaal collecties uit en die mogen wij aan jou aanbieden. In deze blog lees je dan ook meer over die collecties, de trends in de markt, de kleur trends van 2022 en wat outfit inspiratie voor de man. Beleef met ons de mode!

 
 
Product Trends
Natuurlijk bevat onze winkel de meeste producten die mensen zoeken, van basics tot wat meer uitgesproken producten. Hieronder gaan we in op een aantal producten die we al kennen of producten die een comeback aan het maken zijn!

Bodywarmers, De bodywarmer is weer helemaal terug van weggeweest, vandaar dat wij de bodywarmer meenemen in de product trends voor 2022. Zowel bij de mannen als de vrouwen zijn ze goed vertegenwoordigd in de nieuwe collecties. Verschillende merken bieden nu bodywarmers aan. Het fijne aan een bodywarmer is hoe makkelijk ze te combineren zijn. Een sweater, T-shirt, overhemd of een vest, het kan er allemaal onder. Het lenteweer zit altijd net tussen een jas aan en zonder jas naar buiten, een bodywarmer zit daar ook tussen in. Met die reden is het niet alleen een mode item maar ook zeker heel functioneel!


Stoere sweaters, Stoere sweaters zijn al heel lang in. Van basic sweaters tot hele uitgesproken sweater, het hangt veelal samen met de kleuren en de opdrukken. Wat wij in de winkel zien zijn veel merken met toch vrij diverse keuzes in hun sweater aanbod. Een voorbeeld is Denham, bij ons in de winkel laten ze wel verschillende kleuren terugkomen in hun sweaters maar is de opdruk relatief rustig. Het voordeel van zulke sweaters is dat ze vaak te dragen zijn, zowel casual als gekleed.


Logo T-Shirts, Een T-shirt met vaak simpele opdrukken namelijk het eigen logo. Natuurlijk zitten hier wel verschillen in, het ene merk kiest voor een grote centrale opdruk van het logo, het andere merk kiest voor een kleine opdruk van het logo op de borst. Een groot voordeel van deze T-shirts is dat ze makkelijk te combineren zijn, vaak te dragen en vaak voor een leuke prijs een heel leuk item in huis haalt. Aangezien we richting de zomer gaan en nu alweer in de lente zitten zijn T-shirts weer steeds belangrijker om in de kledingkast te hebben.


Hippe Blazers, Blazers worden tegenwoordig niet alleen nog gedragen voor geklede momenten. Het is nu juist hip om op een doordeweekse vrije dag een blazer aan te trekken, dit kan boven een pantalon, chino of een jeans! De blazers komen terug in vele kleuren en kunnen goed samen met een overhemd maar een T-shirt er onder samen met een jeans is tegenwoordig ook breed geaccepteerd.


 Kleur Trends
Wat zien wij veel terug in onze winkel? Op de mannen afdeling zijn dit vooral groen, blauw en rood tinten, een beetje licht geel tussendoor en de wit en zwarte items. De kleur samenstellingen die wij het meeste zien zullen hieronder wat meer uitgelicht worden.

Groentinten, De groene kleur is een echte trend kleur. Deze kleur kom je in onze hele winkel tegen. Van donkere tinten groen tot een mintgroen we komen het veel tegen. De kleur groen wordt vaak wat lichter gedragen richting de zomerse dagen en in de wintermaanden is donkergroen wat meer aan de orde. Dit zien we natuurlijk met veel kleuren!
 
Rood-Roze tinten, Rood de kleur van de liefde, roze te vrouwelijk? Zoals hierboven te zien is de kleur roze ook heel anders in te schatten dan de felroze kleur die we meestal in ons hoofd krijgen. Bij mannen snappen we dat het niet die felroze kleur hoeft te hebben vandaar dat er vaak gekozen wordt voor een pastel kleurige roze. Dit is een zachte roze kleur die makkelijk te dragen is en vooral gezien wordt in de lente/zomerse maanden, ook onderdeel van de 2022 trend kleuren.
 
Blauwtinten, De blauwtinten zijn eigenlijk nooit weggeweest. De meeste mannen dragen blauw of zwart. Blauw komen we vaak tegen in navy, dit is een wat donkere blauwe tint. Navy is ook meteen de meeste gedragen blauw kleur onder de mannen, niet raar aangezien de kleur bij veel andere kledingstukken past en dus een goede combinatie kleur is! Wat we nu veel zien zijn dat de lichtere blauwe tinten ook goed vertegenwoordigd zijn en ook een kans krijgen om gedragen te worden.
 
Herenmode Outfitinspiraties
Elke man kan af en toe wel eens wat outfitinspiratie gebruiken. Wij van Steegenga Mode posten regelmatig gehele outfits voor de man om wat inspiratie op te doen. Dit is te vinden onder shop the look op onze website. Hieronder zullen we een drietal belichten, elk een eigen moment om het te dragen.

Joggingspak, Lekker chillen? Dat kan, maar tegenwoordig kan dit ook vaker gedragen worden in plaats van alleen maar tijdens een film in de avond. Zoals te zien is op de foto hierbeneden is het een tweedeling joggingspak. Het voordeel van zo'n pak is dat hij opgesplitst kan worden. Zo kan de sweater ook gedragen worden op een jeans en kan de jogginsgbroek ook met een andere sweater of T-shirt gedragen worden.

Casual, Dit zit altijd goed en is altijd te dragen. Makkelijk te combineren, veel aanbod en je kan het zo gekleed maken als je zelf wil. Speel met felle kleuren of kies voor de wat veilige kleuren. Kies voor een gek printje of een wat meer effen product. Casual is zoals we zeiden het meest gedragen door de man. Even naar een verjaardag? Casual. Even naar de supermarkt? Casual. Het ruime aanbod in onze winkel bied de man ook veel casual kleding, hier kan iedereen mee uit de voeten!

Smart casual, Dit is perfect voor de man die van netjes houdt. Niet fan van een heel pak? Een jeans te casual? Combineer dan een chino of pantalon met bijvoorbeeld een overhemd of zip sweater. Op de foto hierbeneden kunt u zien dat er een combinatie is tussen een chino en een zip sweater, gekleed, niet te netjes, niet te casual.  

Graag tot ziens in Balk!

Hartelijke groet,
Uw Steegenga Mode Team.