Dresscodes voor op de bruiloft


Bruiloften met een dresscode, maar wat houdt die dresscode eigenlijk in?

Wat leuk, je hebt een bruiloft op de planning staan! Maar ze hebben een dresscode en je weet niet waar je beginnen moet. Wees gerust, wij bij Steegenga Mode weten raad. Bij het voorbereiden op de grote dag is het niet alleen voor het bruidspaar belangrijk om er op hun best uit te zien, maar ook voor de gasten. Het kiezen van de juiste outfit is soms best wel lastig, dus daar helpen we je graag bij. Hier vertellen we je wat de verschillende stijlen inhouden, wat je wel kan aantrekken én wat niet. Lees snel verder!

 


BLACK TIE 

Black Tie is de crème de la crème van dresscodes. Voor heren betekent dit doorgaans een formele smoking met een zwarte strik, een wit overhemd en zwarte lakschoenen. Voor dames is een elegante avondjurk passend. Deze moet het liefst lang of middellang zijn. Deze dresscode is perfect voor een chique bruiloft in een formele setting. Zorg er dus voor dat jouw complete look klasse uitstraalt.

DO: BIJPASSENDE CLUTCH
DON'T: GEKLEURDE STROPDAS
COCKTAIL 

Cocktail attire is de ideale mix van formeel en informeel. Voor heren betekent dit vaak een donker pak met een stropdas. Dames kunnen kiezen voor een chique cocktailjurk of een elegant broekpak. Pak ook uit met accessoires. Het is een balans tussen elegantie en comfort, perfect voor bruiloften die een feestelijke sfeer uitstralen.

DO: GLANS & GLITTER
DON'T: JEANS
SUMMER CHIC 

Waarschijnlijk de meest populaire dresscode! Een vrolijke en kleurrijke dresscode waarbij je gerust mag kiezen voor een felle kleur of opvallende print. Op onze damesafdeling vind je een mooi assortiment aan zwierige jurkjes die hier erg geschikt voor zijn. Als man kies je een lichtgekleurd pak, maar een pantalon met katoenen of linnen blouse mag ook.

DO: BLOEMENPRINT
DON'T: ZWART
TENUE DE VILLE

Een van de oudste dresscodes die we kennen en een dresscode waarmee etiquette belangrijk is. Dat betekent bijvoorbeeld voor de vrouwen: geen blote schouders en de lengte van de jurk moet minimaal op of net over knie vallen. Qua kleuren wordt er van de man en de vrouw verwacht dat ze in lichte en rustige kleuren komen zoals roze, mintgroen of zandtinten.

DO: STROPDAS OF VLINDERSTRIK
DON'T: DONKERE KLEUREN
TIPS VOOR GASTEN:

1. Check de uitnodiging: Kijk of er specifieke aanwijzingen zijn op de uitnodiging betreft dresscode.
2. Comfort is belangrijk: Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt in wat je draagt. Het is immers een viering!
3. Accessoires zijn de sleutel: Voeg accessoires toe om je outfit aan te passen aan de dresscode. Een elegante das of sieraden kunnen het verschil maken.
4. Seizoen speelt mee: Houd rekening met het seizoen bij het kiezen van je outfit. Lichtere stoffen voor de zomer, en warmere voor de winter.

 


Advies nodig?

Kom je er toch niet helemaal uit? Kom dan langs in onze winkel, onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je met het vinden van de perfecte outfit voor jouw gelegenheid!