Duurzaamheid
Bij Steegenga Mode zijn wij ons bewust van de invloed van de kledingindustrie op ons milieu. Wij doen ons best een steentje bij te dragen om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ben jij benieuwd naar wat wij zoal doen? Lees het op deze pagina. Ons naaiatelier

Bij Steegenga Mode willen wij graag dat je lang plezier hebt van jouw nieuw gekochte kleding. Is de broek net iets te lang? Of wil je de mouwen van je nieuwe blazer iets korter hebben? Nagenoeg alles is mogelijk op het gebied van kleding vermaak. 

Ook voor reparatie van jouw oude kleding kun je bij ons terecht. Dus voordat je jouw lievelings item in de prullenbak gooit kun je het een tweede kans geven. Zo kun jij nog langer genieten van jouw kleding.

Lees hier meer over ons naaiatelier. 


Dorcas 

Kleding die bij ons niet verkocht wordt gooien wij niet weg. Deze kleding brengen wij naar de organisatie 'Dorcas'. Dorcas is een hulporganisatie die investeert in duurzame verandering in het leven van mensen die achtergesteld worden. Bij armoede, uitsluiting en crisis creëren zij mogelijkheden voor hen om tot bloei te komen. De ingezamelde kleding wordt gesorteerd en, voor een groot deel, verkocht in de Dorcas-Winkels. Met de opbrengsten uit de verkoop van kleding kan Dorcas kansrijke leefomgevingen opzetten voor kwetsbare mensen. 

Duurzame merken

Fabienne Chapot

Fabienne Chapot richt zich specifiek op drie verschillende gebieden: 'Transparantie in het productieproces en goede arbeidsomstandigheden in de fabrieken'; 'Duurzame materialen' en 'Sociale verantwoordelijkheid'. ZIj willen hun verantwoordelijkheid nemen en het beter gaan doen. Zij geloven dat elke stap in de goede richting telt, zolang er vooruitgang is.

Shop Fabienne Chapot
Gaastra

Gaastra houdt van mensen en de planeet waarop we leven en ze zijn gepassioneerd over het minimaliseren van de impact van mode op het milieu. Zij creëren producten die een milieuvriendelijke certificering verdienen. Gaastra kiest voor kwaliteit boven kwantiteit en pushen hunzelf om geweldige producten te maken die gemaakt zijn om lang mee te gaan. 

Shop Gaastra
Opus

Met een eigen duurzame collectie 'Be Mindful' zet Opus zich in voor een duurzamer leven. Een waarderende benadering van mode is belangrijk voor Opus. Zij zijn tenslotte net zo gepassioneerd door mode als hun klant. Daarom zetten zij hun in om kleding weer een nieuwe waarde te geven. Met Be Mindful maken we transparant wat we vandaag al doen en plannen we voor de toekomst om levensstijl op een duurzame manier vorm te geven.

Shop Opus
 
Bij Steegenga Mode verkopen wij verschillende duurzame merken, waarvan er bovenstaand een paar zijn uitgelicht. Deze merken produceren kleding op een verantwoorde manier en gebruiken duurzame materialen. Wij staan als organisatie geheel achter de boodschap die zij over willen brengen, daarom zijn wij er trots op deze merken in onze collectie te mogen hebben.

Bekijk hier al onze merken.